«Брайлівська абетка – перший крок до повноцінної інклюзії»

Громадська організація «Громадське об’єднання незрячих фахівців «Реаресурс» за рахунок коштів державного бюджету реалізувала проєкт «Брайлівська абетка – перший крок до повноцінної інклюзії».
Метою проєкту є створення для дітей з глибокими порушеннями зору (особливо з інклюзивною формою навчання) рівних можливостей у доступі до якісної освіти, допомоги їхнім батькам, вихователям та вчителям шляхом виготовлення доступних для їхнього сприйняття інформаційних і навчальних матеріалів.
В ході реалізації проєкту створено брайлівську абетку для дітей з глибокими порушеннями зору та осіб, які нещодавно втратили зір і розпочинають вивчення шрифту Брайля.
Абетка містить пласкі та брайлівські літери, рельєфні малюнки, віршовані тексти пласким шрифтом і шрифтом Брайля, розташовані на сторінці у зручний для сприйняття незрячих спосіб. Це допоможе особам з глибокими порушеннями зору та їхнім зрячим асистентам в оволодінні шрифтом Брайля, а також формуванню уявлення про предмети, представлені рельєфними малюнками.
Абетку передано до обласних управлінь освіти, до реабілітаційних центрів, навчальних закладів, де є діти і особи з глибокими порушеннями зору.